20 sep. Skogsträdgårdsworkshop i Botkyrka konsthall

Skrivet av Info 1 kommentarer

Hjärtligt välkomna till en workshop tillsammans med  Tillväxt och The New Beauty Council (NBC). Det är en workshop i samband med utställningen Den blå planeten – en grön utställning på Botkyrka Konsthall, och under eftermiddagen kommer vi att få höra vad en skogsträdgård är av nätverket Tillväxt och tillsammans försöka hitta en lämplig plats för en skogsträdgård i Botkyrka, samt skissa upp ett förslag på en plan till denna i skala 1:1 på konsthallens golv medan vi pratar. Vi kommer även diskutera hur vi kan “allmänna” områden genom att anlägga Skogsträdgårdar som mötesplatser med gratis mat åt alla.

Schema för dagen:

Ca. 15.00 – 16.00

1. Miriam hälsar alla välkomna och presenterar The New Beauty Council (NBC) och Tillväxt.

2. Alla närvarande presenterar sig och sin favoritplanta.

3. The New Beauty Council presenterar sitt konstprojekt och ger en introduktion till sammanhanget, bakgrund och upplägg.

4. Miriam pratar om utställningen och Botkyrka konsthall.

5. Tillväxt presenterar sig och idén bakom sin verksamhet med gratis mat till alla, och berättar om idéerna bakom Skogsträdgårdar som koncept och grundläggande information för hur man gör för att anlägga en, vilka knep som är viktiga att tänka på och om hur enkelt det är att sköta trädgården när den väl är anlagd.

Ca. 16.00 – 17.00 6. Workshopdel där mindre grupper av de medverkande själva formulerar idéer kring vad de vill med en skogsträdgård i Botkyrka, kanske köra tankesnurra som metod eller bara sitta och spåna tillsammans i grupp. Papper och pennor finns tillhanda. Fika också!

Hur kan vi få det att hända? Vem kommer att få det att hända? Vilka funktioner ska skogsträdgården ha? Vilka visioner har ni för en skogsträdgård? Personliga Önskningar? Och var skulle den bäst ligga?

7. Vi tejpar upp en skiss på en plan på golvet, alla får gå loss.

8. En e-postlist upprättas och deltagarna bjuds in till uppföljningen av projektet.

Arkiverat under Nyheter 1 kommentarer
1 Kommentarer
maj 6, 2013
11:34
#1 Maggan :

Hi, we can recommend you to contact any ”permaculture”- group near you, they have a lot of knowledge and also have courses in sustainable farming around the globe. Local societies near you probably have a lot of knowledge too, if you live in stockholm you could come to any plantation that tillväxt is hosting and meet people there. Hope you get our newsletter? Find us on facebook.

Skriv en kommentar

Namn

E-post

Hemsida

« Tidigare inlägg
«
Nästa inlägg »
»