Sön 23 oktober. Samplantering #2 vid Fisksätra sporthall

Skrivet av Info 0 kommentarer

WOW! Tack alla som kom och gjorde denna dag!

Bilder från planteringen

—————————————————

Det är dags för den andra planteringen och arbetsdagen vid idrottshallen i Fisksätra. Vi börjar kl 12 och håller på till 18:00.

Det är mycket att göra så alla behövs! Dessutom så kommer det att bli väldigt lärorikt och spännande. Vi ligger ju i framkant när det gäller hållbar stadsodlingLer och många kunniga personer kommer att vara där.

Vi har ett lass jord. många meter stock. 150 tegelstenar. Så vi bygger klart de upphöjda bäddarna.

Kl 12 börjar vi med att tillsammans utveckla designen. Hur bäddarna ska ligga, vart plantorna ska sitta. Det kommer att bli superlärorikt och givande även för den som tror att den inte vet så mycket. Det kommer du att göra efter det. Det är i diskussionen mellan personer med olika erfarenheter och kunskaper, där på plats, som det händer. Du förstår! Det är meningen att fler ska lära sig och våga ta tag i sitt område tillsammans med sina grannar!

Vi har flera plantor som ska planteras: buskkörsbär (Letttisk låg) , hösthallon (Allgold), plommon (Sinikka), jordgubbar (Rebecka), storfruktig hassel (Cosford), Päron (Doktors päron, Aunes) lakritsrot, indisk ginseng, vindruvor (Sukribe, spulga),  sötrönn (Burka), Kopparhäggmispel (Ballerina) och prickig temynta m m Du kanske har någon att ta med…

Avslutningsvis så  täcker vi bäddarna med de resurser vi har runt omkring, löv , barr och hö för att skapa en frisk mullrik och levande jord (Vilket den inte är nu)

Vi samarbetar med: Nacka kommun, Saltsjöbadens Naturskyddsförening, Studiefrämjandet i Nacka, Odlarlaget Örten, Gröna Dalen Kolonisterna.

Arkiverat under Nyheter 0 kommentarer
Bli den första att lämna en kommentar!
Skriv en kommentar

Namn

E-post

Hemsida

« Tidigare inlägg
«
Nästa inlägg »
»