Bilder ifrån 40-årsjubileumet av ”Almstriden”, 11 maj

Skrivet av Christian 0 kommentarer

1971 blev almarna i Kungsträdgården världskända då 13st av dessa vackra träd skulle fällas till förmån för en tunnelbaneuppgång. De välorganiserade aktivisterna som klättrade upp i träden och kämpade mot polis, batonger, schäferhundar och hästar. Det symboliska värdet av denna kamp blev lika stor som resultatet, tunnelbaneuppgången flyttades en bit och många av träden står kvar än idag.

Tillväxt blev inbjudna att säga några ord denna dag. (Vanligtvis brukar vi alltid ”friodla” lite i samband med aktioner för att undvika att bli ett nätverk som bara pratar, men det blev ett undantag denna gång).

TIPS! De ljusgröna almfröna är goda att äta färska eller tillagade om våren. De ser ut som ett litet runt papper med en bulle i mitten.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Tn15pCOSR4Y

Arkiverat under Nyheter 0 kommentarer
Bli den första att lämna en kommentar!
Skriv en kommentar

Namn

E-post

Hemsida

« Tidigare inlägg
«
Nästa inlägg »
»