Plantering i Fittja på fredag den 29:e april!

Skrivet av Tillväxt 0 kommentarer

Nu på fredag den 29:e april blir det den första av kanske flera planteringstillfällen i Fittja i Norsborg. Vi kommer kunna få upp till 20.000 kr av en hyresvärd där att plantera för! Vi kommer till och med bli sponsrade med saft och bullar! Det hela är på initiativ av Shakhlo, som har pratat med bland annat hyresvärden och lokala föreningar, inte minst Uzbekistanska föreningen som hon själv är medlem i.

Med andra ord blir det kanske lite av en folkfest! Och om blir det mycket folk som kommer och är intresserade av att fortsätta plantera i sommar, så blir det förmodligen en hel serie planterings-workshops i Fittja under hela sommaren. Så kom med du också och visa ditt intresse, jag vet ju att du vill, egentligen! 😉

Vad ska planteras?

Nu i första omgången börjar vi lite enkelt, det behöver ju inte bli en komplett skogsträdgård på en gång. Så, 2 träd (1 Victoriaplommon och 1 Experimentalfältets Sviskon), 4 taggfria björnbärsbuskar (2 Jumbo och 2 Black Satin), samt lite annat smått och gott som vi inte vet exakt än, men vi siktar på staketdruvor, minikiwis eller något annat mums.

Var och när träffas vi?

Fittja ligger i Norsborg, i slutet på röda linjen längst ner i sydväst, tar ganska precis en halvtimme med tunnelbanan från T-centralen. Väl framme så går du upp från tunnelbanan (bara en utgång) och när du kommit ut från ”spärrområdet” på övervåningen går du vänster, sedan efter bara några meter går du vänster igen, mellan husen. Fortsätt några meter rakt fram så ser du en trappa rakt fram. Gå INTE upp för den, utan gå istället till vänster ner för en liten backe på en asfalterad gångväg. Där, utanför ett litet Café finns en liten gräsmatta. Där träffas vi kl 14. Kan du inte precis då så kan du komma lite senare också, vi håller på i minst en timme, kanske två eller mer.

Har du ändå svårt att hitta kan du alltid ringa mig på 0766-574 222 kommer jag eller någon annan och möter upp.

Som alltid är alla varmt välkomna, det är gratis och du behöver inte föranmäla dig! Kom som du är, fast helst iklädd arbetskläder.

Vi ses på fredag!

Varma hälsningar,

Niklas Wallenius

för Tillväxt (riktig alltså)

Arkiverat under Planteringar 0 kommentarer
Bli den första att lämna en kommentar!
Skriv en kommentar

Namn

E-post

Hemsida

« Tidigare inlägg
«
Nästa inlägg »
»