Lite fixat vid Kräppladammen

Skrivet av Christian 0 kommentarer

Var igår ute och gjorde en så kallad uppbyggnadsbeskärning på 5 äppelträd och 3 päronträd i skogsträdgården vid Kräppladammen. Jag tror det blev bra, sparade i flesta fall någon mera gren än de vanliga 3-4st eftersom ett hungrigt rådjur kanske har vägarna förbi de kommande åren… Vi kommer även behöva tynga ner lite av de unga grenarna i år med sandpåsar och snöre, för att få fina, trubbiga, grenvinklar.

Jag vill även rekommendera alla er som ännu har kärnfruktträden obeskurna att skynda er! Snart är den rekommenderade vår/vintern förbi! =) Glöm inte att använda t-sprit och trasa på verktygen mellan träden bara, vill inte sprida ev.  sjukdomar.

Vill även flagga för att det vore trevligt med lite grävhjälp av någon/några personer om en vecka eller så. Har observerat att marken blir alltför blöt i skogsträdgården på våren när tjälen fortfarande är i marken. Om vi gräver ett 15-20m långt och 30-40 cm djupt dike söder om skogsträdgården kan vi leda in smältvattnet till slyskogen intill. Det borde vara en bra permanent, lösning som inte ger näring till dammens vattendrag. Det är nämligen inte lerjorden som är problemet utan att skogsträdgården har en sluttning emot sig i söder, som samlar extra regnvatten. Om vi lägger diket i söder, intill våran vall (swale), kan vi samtidigt få den högre av det vi gräver upp ifrån diket intill.

Ahh… Det känns att våren är på gång nu!

Arkiverat under Nyheter 0 kommentarer
Bli den första att lämna en kommentar!
Skriv en kommentar

Namn

E-post

Hemsida

« Tidigare inlägg
«
Nästa inlägg »
»